A fotókönyv varázsa // Timelessphotobook – Fotókönyv

A fotókönyv varázsa

A fotókat hajdanán csak fotográfusok készítettek. 30 éve orosz gépeken fekete-fehér képeket készítettünk az utazásainkon és a jeles napokon, majd izgultunk, hogy vajon sikerült-e elkapnunk azt a visszafordíthatatlan pillanatot. Később már színesben láttuk viszont a képeinket, de még mindig csak az események után, kivéve a drága polaroid gépeket. Viszont a jól sikerült képeket megbecsültük, albumba raktuk és jó érzéssel vettük őket elő, ha összejött a család, vagy ha emlékeket akartunk felidézni.

Néhány éve betört életünkbe a digitális forradalom a fotózásban és elsöpörte mindazon értékeket, amit a fotózás több mint 100 éve alatt kivívott magának. Büntetlenül készíthetünk képeket, amit a memória elbír, nem becsüljük meg még az igazán sikerülteket sem. Tároljuk telefonban, laptopon, otthoni gépen, küldözgetjük őket gépről gépre vagy megosztjuk fotóportálokon. Ez rendben is van, de a fotók csak papíron kelnek igazán életre és hát, ha képet nézel, nem baj, ha nem a gép lapoz, hanem te és egy gép nézegetésének van egy intimitása is, ami elszáll, amikor a gép bekapcsol, a galériát megnyitod, betöltöd a gépeket stb.

A mai digitális világban is megvannak a fotók a birtokunkban is vannak, de a lényeg marad el, amit már említettünk a vissza nem fordítható emlékek megbecsülése és a családi összejövetelek meghitt hangulatában az emlékek felidézése, amit az eredeti labortechnikával készült, eredeti fotópapírra előhívott kemény borítós fotókönyvünkkel újra átélhetünk.

Minden fotó ide vágyik!